Organistenrooster tijdens het toerisme seizoen 2018

vanaf zaterdag 7 april t/m 8 september staan elke zaterdag de torendeuren open om U de gelegenheid te geven onze mooie kerk te bezichtigen.

Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er vrijwilligers aanwezig om u wat te vertellen, of wanneer u liever zelf rond kijkt is er informatie waarmee u in de hand ook het één en ander te weten kunt komen.

Het prachtig blank-orgel wordt bespeeld tijdens deze openstelling, wat ook zeer de moeite waard is, om eens heerlijk rustig in een bank te gaan zitten genieten.

De Martinuskerk, gewijd aan de Heilige Sint Maarten, is gebouwd eind 15e eeuw, door een grote brand die het hele stadje trof, grotendeels afgebrand en in 1621 opnieuw in gebruik genomen, dit jaartal is te zien op een balk in het plafond.

Na diverse restauraties is het gebouw nog steeds in zijn oorspronkelijke staat.

De laatste restauratie was in de jaren 70 van de vorige eeuw.

Ook de toren heeft een mooie geschiedenis, waarover stadsgidsen vertellen, en die ook te beklimmen is, vanwaar uit je een prachtig vergezicht hebt.

De beklimmingen zijn 7-21 april, 5-10-12-26, mei 9-23 juni, elke zaterdag in juli en augustus en op monumentendag.

Wilt u de kerk op een andere dag met een gezelschap bezoeken?

In overleg is dit mogelijk, neem hiervoor contact op met;

Catrien Brandenberg tel; 0183-302556

Hier kunt u het rooster van de organisten vinden

Preekrooster:

zo 16 december

3e advent

10.00 uur:

Ds. A.J. Molenaar

18.00 uur:

Ds. J.W. Sparreboom, Sliedrecht

Luister rechtstreeks als er een kerkdienst aan de gang is.

Klik hier voor de rechtstreekse uitzending.

website: ¡ Tambien !