Iedereen is meer dan welkom bij

Dock 60

We zijn nu een paar maanden actief met DOCK60 en het loopt super! Er zijn intussen zo'n 15 vrijwilligsters die in de winkel staan, de koffie en thee verzorgen en tijd hebben voor een praatje met wie er binnenloopt. En er zijn al heel wat stappen gezet richting DOCK60, mensen weten ons te vinden om hun spulletjes te doneren maar ook om lekker rond te snuffelen voor een mooie vondst.

En wat zeker ook heel waardevol is dat er ook mensen met een hulpvraag komen, waar we dan graag mee aan de slag gaan, dat gebeurd meer achter de schermen dus minder zichtbaar. Er is een samenwerking met de creatiefgroep van de Lemmenskamp, daar maken de bewoners leuke, verkoopbare spulletjes, dat gebeurd ook bij het SOVAK waar voor DOCK60 hard gewerkt wordt aan landkaartslingers.

Ook Atelier Rietveld van SOVAK is nu betrokken bij DOCK60, elke maand zorgen zij voor kleurrijke schilderijen, de ze samen met een client komen ophangen. Deze zijn uiteraard te koop, de opbrengst gaat naar Atelier Rietveld, hiermee kunnen ze de activiteiten van de cliënten bekostigen.

De facebookpagina wordt heel goed gelezen en gevolgd door heel wat mensen uit de streek, maar ook ver daarbuiten. Hierop kun je zien welke activiteiten we organiseren, zoals elke maand 'Koffie en Lekkers', de volgende zijn op vrijdag 2 november en donderdag 6 december, vanaf 10 uur staat er een bakske koffie of thee klaar met wat lekkers, voor iedereen die daar zin in heeft.

Voor mensen die hier gebruik van willen maken maar slecht ter been zijn, regelen we vervoer.

De facebookpagina is te vinden onder de naam DOCK 60, kijk en like gerust!

De workshop en activiteitenkalender voor het winterseizoen hangt in de hal van de kerk en bij DOCK60 aan het raam.

Tot gauw bij DOCK60!

DOCK60 is een laagdrempelige ontmoetingsplaats en winkel met een sociaal karakter, waar we gastvrijheid, gemoedelijkheid en gezelligheid hoog in het vaandel hebben, die voor de zondag weer omgetoverd wordt om de kindertjes te laten spelen tijdens de kerkdienst. We mogen hier iets van Gods liefde laten zien.

In de gezellige ruimte is er gemoedelijkheid en reuring, aan tafel kan er altijd iets gemaakt worden wat in de winkel verkocht wordt of je schuift aan voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. We kunnen op deze manier mensen samenbrengen en /of verbinden.

Zending en diaconie verenigd

We laten als kerk ons gezicht zien op een andere manier en helpen mensen dichtbij en verder weg; zending en diaconie verenigd binnen dit concept. Laten we hopen en bidden dat mensen via deze winkel en de liefde die we door mogen geven, nieuwsgierig worden en God zouden willen leren kennen.

Activiteiten

Er worden activiteiten en workshops worden georganiseerd voor alle leeftijden en doelgroepen. We zetten hierbij zoveel mogelijk talenten in van binnen (en buiten) onze gemeente, zo hopen we dat dit hele plan breed gedragen mag worden. Deze workshops doen we low budget zodat het voor veel mensen aantrekkelijk is om deel te nemen.

Opbrengst

De opbrengst van deze activiteiten, workshops en verkoop zijn bestemd voor het zendingsdoel van de Hervormde Gemeente. Momenteel is dat Stichting Vrienden van De Hoop.

Opbrengst van de boekenkast

Met de verkoop van boeken uit de boekenkast, steunen we het onderhoudsfonds van onze Hervormde kerk.

Toiletbezoek

Toiletbezoek is ook mogelijk bij DOCK60, met geld wat daarmee opgehaald wordt worden latrines (poepdozen) gebouwd in Roemenië.

Deelwinkel

Het idee van de deelwinkel is dat mensen een dienst of bruikbare huisraad aanbieden. Wij maken dan de match voor mensen die daar gebruik van willen maken. De bedoeling is dat we alleen bemiddelen.

Zodoende geen opslag nodig maar wel de mogelijkheid elkaar te helpen.

Er is ook een mogelijkheid om naar diensten te vragen.

Samenwerking

Er is al samenwerking gezocht met SOVAK in Sleeuwijk, cliënten maken o.a. vlaggenlijnen en schilderijen om te verkopen in de winkel. Ook de bewoners van de Lemmenskamp maken leuke spulletjes voor DOCK60.

Vrijwilligers

We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers die hun diensten willen aanbieden en hun talenten willen inzetten, bijv. om een dagdeel in de week in de winkel te helpen.

Meld je aan of vraag info aan Marian van Pelt, tel. 304878/06-23384418, mailen kan ook naar dock60woudrichem@online.nl

Als je een idee hebt voor een workshop kun je ook contact opnemen met Marian.

Volg ons ook op de facebook pagina: https://www.facebook.com/dock60/

Openingstijden van DOCK60

DOCK60 is geopend op:

Donderdag 10.00-17.00 uur

Vrijdag 10.00-17.00 uur

Zaterdag 11.00-16.00 uur

Foto's zijn hier te vinden

Preekrooster:

zo 25 augustus

9.30 uur: 

R.Verkaik, Hardinxveld-Giessendam

alleen KND voor kinderen van 4 t/m 8 jaar

18.00 uur:

Ds. A.J. Molenaar

Luister rechtstreeks als er een kerkdienst aan de gang is.

Klik hier voor de rechtstreekse uitzending.

PKN

 

website: ¡ Tambien !